
Blokzijl
Blokzijl ligt op loopafstand van de camping. Met zijn haven, zeventiende-eeuwse gevels, terrasjes, smalle straatjes en steegjes is het een trekpleister voor toeristen en watersportliefhebbers. Klik hier voor meer informatie over Blokzijl. Klik hier voor de evenementen die jaarlijks plaatsvinden in dit mooie stadje.

De Weerribben en de Wieden
Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Dit natuurgebied ligt op fietsafstand van onze camping. Dit natuurgebied is een oase van ruimte en rust. Je vindt hier plassen en sloten, uitgestrekte rietlanden, hooilanden vol bloemen en dichtbegroeide moerasbossen. Een prachtige plek op fietsafstand van De Duin. Klik hier voor meer informatie over de Weeribben en de Wieden.

UNESCO World Heritage:
Koloniën van Weldadigheid Frederiksoord-Wilhelminaoord
Dit culturele erfgoed van de Maatschappij van Weldadigheid is één van de negen monumenten, gebouwen en landschappen in Nederland dat op de Voorlopige Lijst van UNESCO Werelderfgoed staat. Sporen van de Koloniën van Weldadigheid zijn nog steeds zichtbaar in Willemsoord. Met de kenmerkende rechte weg die versierd is met huizen, veel groen, bloemenpracht en verscheidenheid aan bijzondere tuinplanten is Willemsoord zeker de moeite waard voor een bezoekje. Klik hier voor meer informatie. En hier voor een impressie op Youtube.

Steenwijk
Steenwijk is de stad van verhalen en ligt op 15 autominuten van onze camping. De stad lag tijdens de Tachtigjarige Oorlog vol in de frontlinie. Bezoek de monumenten, ontdek de historie en neem een kijkje bij de de bezienswaardigheden zoals de imposante stadswallen. Vergeet niet de mooiste villa van Nederland; Rams Woerthe te bekijken. Klik hier voor meer informatie over de stad en hier voor meer informatie over Villa Rams Woerthe.

Giethoorn
Het inmiddels wereldberoemde Giethoorn ligt tevens op fietsafstand. Door te kiezen voor een mooie route met een fietspondje over Jonen en de Dwarsgracht komt u bijna vanzelf uit in het prachtige dorp Giethoorn, bekend door zijn bruggetjes, waterwegen en punters. Het wordt wel het ‘Hollands Venetië’ genoemd. Klik hier voor meer informatie over Giethoorn.

Vollenhove
Vollenhove staat dankzij haar vele Havenzaten bekend als de stad der Paleizen. Maar naast deze prachtige gebouwen zijn er in Vollenhove nog een tal van locaties die zeker het bezoeken waard zijn, wanneer u in Vollenhove bent. Klik hier voor meer toeristeninformatie. Klik hier voor meer informatie over Vollenhove als historische stad.

Oldemarkt
Oldemarkt is een mooi dorp met ruim 2500 inwoners in de Gemeente Steenwijkerland in de Kop van Overijssel. Rond dit dorp kun je 3 landschapstypen aantreffen. De veenweidegebieden grenzend aan het riviertje de Linde, scheidslijn tussen Overijssel en Friesland. Ten zuidwesten het beroemde nationaal park De Weerribben. In het zuidoosten bevindt zich het eikenhakhout landschap van Paasloo met iets verderop de Woldberg en de heerlijkheid De Eese. Klik hier voor meer informatie.

Ossenzijl
Ossenzijl is een dorp in de gemeente Steenwijkerland in de provincie Overijssel en ligt op fietsafstand van onze camping. Het heeft ongeveer 500 inwoners. Waarschijnlijk dankt het dorp zijn naam aan de familie Osse, die een sluis beheerde (Zijl). Tegenwoordig is deze sluis niet meer in gebruik. De brug echter wel, wat vanaf het terras aan de waterkant een heerlijk ontspannen schouwspel geeft. Klik hier voor meer informatie.

Landgoed de Eese
Het landgoed is eigendom van de familie Van Karnebeek. De voormalige Minister van Buitenlandse zaken, Jhr. Mr. Dr. H. A. van Karnebeek, kocht het landgoed in 1923 van de koffiehandelaar Michiel Onnes van Nijenrode, die het op zijn beurt in 1915 had gekocht van de familie Brants. Tot 1879 was het landgoed meer dan twee eeuwen eigendom van de familie Van Rechteren. Het centrum van het landgoed, met daarin het in 1917 gebouwde houten landhuis, is aangewezen als cultuurhistorische buitenplaats. Klik hier voor meer informatie.

Koninklijk bos in Oranjewoud
Voor koninklijke bossen hoef je niet bij Apeldoorn of De Vuursche te zijn. Ook Friesland heeft koninklijk groen: Oranjewoud. En dit op een kleine 25 autominuten vanaf Camping De Duin. Dit koninklijke bos ligt ten oosten van Heerenveen en bestaat uit een verzameling voormalige landgoederen met lange lanen, parken met royale eiken en beuken, een handjevol overgebleven landhuizen, waterpartijen en kleine weilandjes tussen de bossen. In de Overtuin, aan de overkant van Huize Oranjewoud, wandel je over kronkelige paden, langs kunstig gesnoeide hagen, een slangenmuur en kruidentuin. Klik hier voor meer informatie.

Museum Belvédère
In november 2004 opent Hare Majesteit Koningin Beatrix de deuren van Museum Belvédère, het eerste museum voor moderne en hedendaagse kunst in Friesland. Het museum toont een collectie kunstwerken van belangrijke Friese schilders als Jan Mankes, Thijs Rinsema, Tames Oud, Gerrit Benner, Boele Bregman, Willem van Althuis en Sjoerd de Vries, maar laat daarnaast ook werken van geestverwanten uit binnen- en buitenland zien. Voor de Friese kunstenaars wordt Museum Belvédère een thuishaven, een plek die ze als eenlingen in de kunst nooit hebben gehad. Klik hier voor meer informatie.

Voorsterbos
Van één van de oudste bossen van de Noordoostpolder tot het pas in 2006 aangeplante Wendelbos, van het paddenstoelenreservaat in het Leemringveld en het industrieel erfgoed in Rijksmonument Waterloopbos tot de bloemrijke graslanden in het Kadoelerveld. Het natuurgebied Voorsterbos bestaat uit een verscheidenheid aan natuur. Klik hier voor meer informatie.

Waterloopbos
Op fietsafstand van camping De Duin vindt u het Waterloopbos, waar Nederlanders hebben leren werken met water. Onze wereldwijde bekendheid als waterland danken we aan al het onderzoek dat in dit bos heeft plaatsgevonden. Vanaf begin jaren vijftig is hier door het Waterloopkundig Laboratorium onderzoek gedaan naar onder meer de haven van Rotterdam, de Libische oliehaven en de Maasvlakte. Klik hier voor meer informatie. Klik hier voor het proeflab, de perfecte plek om te genieten vóór of na je bezoek aan het Waterloopbos met uitkijk op het Deltawerk.