Activiteiten

Elektrische Deelfiets

Kom naar een van de opstappunten in de kop van Overijssel en pak een e-bike bij een hub. Vanaf de hub fiets je door Nationaal Park Weerribben-Wieden, ontdek je Giethoorn, vestingstad Steenwijk en alle andere plekken in dit unieke stuk van Nederland. (De hubs in Blokzijl, Belt-Schutsloot, Oldemarkt, Steenwijk en Giethoorn zijn te bereiken met de auto en het ov.)

Zo werkt de deelfiets

Waar kan ik de hubs vinden?

  • Hub Steenwijk, Stationsplein 4
  • Hub Oldemark, Frieseweg 39
  • Hub Blokzijl, Kanaalweg 1
  • Hub Giethoorn, Bartus Warnersweg 1
  • Hub Belt-Schutsloot, Belterweg 15

Ecowaterbus
Je verkent Weerribben-Wieden het best per fiets, te voet of met de boot. Met de EcoWaterBus combineer je je fiets- of wandeltocht met een vaartocht door het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De opstappunten zijn gelegen aan de routes van het fietsknooppuntennetwerk en het wandelnetwerk in Weerribben-Wieden. Je fiets gaat mee aan boord. De EcoWaterBussen starten in St. Jansklooster en Giethoorn. De Blokzijl-boot vaart dwars door de Beulakerwijde naar Blokzijl en weer terug naar bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster. De Giethoorn-boot vaart vanaf Giethoorn naar bezoekerscentrum De Wieden en weer terug naar Giethoorn. Klik hier voor meer informatie.

Zwembad Blokzijl

Het zwembad zelf is verdeeld in twee baden, zodat er voor iedereen wat wils is. Het kleuterbad is geschikt voor kinderen die al wat meer ervaring hebben en biedt voldoende ruimte om te spelen en te zwemmen. Het familiebad is ideaal voor gezinnen en vriendengroepen en biedt genoeg ruimte om lekker te zwemmen en te ontspannen. Of je nu een fanatieke zwemmer bent of gewoon wilt ontspannen en genieten van de zon, ons zwembad is de perfecte plek om uw dag door te brengen. Klik hier voor meer informatie.

Zwembad Vollenhove

Het zwembad in Vollenhove is een overdekt zwembad met ook een buitenbad met ligweide, speeltoestellen en een buitenterras. Binnen vindt u een Recreatiebad met glijbaan, buitenbad en horeca. Ook voor de mindere dagen ruimte om lekker binnen te zwemmen. Klik hier voor meer informatie zoals openingstijden.

Zwembad Steenwijk – De Waterwijck.

In De Waterwyck kun je heerlijk warm komen banen zwemmen en vrij zwemmen. Het Recreatiebad is met 31 graden lekker warm en heeft ook een buitengedeelde met een bruisbank, welke u ook binnen aantreft. Verder is er een whirlpool, waterpaddenstoel, jetstream en 40 meter glijbaan. Voor de sportieve zwemmer is er een 25 meter bad aanwezig waar het water 29 graden is. Klik hier voor meer informatie.

De Orchideeën Hoeve

De Orchideeën Hoeve is uitgegroeid tot de grootste tropische trekpleister van Europa. Door op een thematische manier het vernuft van de natuur in de spotlight te plaatsen, ervaren en beleven jaarlijks meer dan 285.000 bezoekers hoe planten en dieren overleven, verleiden en samenwerken. In 2019 bestond het familiebedrijf maar liefst 100 jaar.  Klik hier voor meer informatie.

Forelwereld

Zeker in Nederland komt het regelmatig voor dat het weer niet meewerkt met uw plannen om te gaan vissen. Bij Forelwereld in Luttelgeest hebben wij gelukkig de perfecte oplossing: indoor vissen! Het is dus geen enkel probleem om te vissen met slecht weer of zelfs in de avonduren. Wij hebben een breed selectie aan soorten waarop u kunt vissen in onze indoor avonturenvijvers. Benieuwd naar wat u kunt verwachten? Klik dan hier voor meer informatie.

Bootje/Kano Huren / Rondvaart Weerribben

“Heerlijk onder de bomen op een terras aan het water, je ziet de bootjes aan je voorbij varen terwijl je geniet van een vers kopje koffie”. Het behoort tot één van de vele ongecompliceerde mogelijkheden die Recreatie- en Rondvaartbedrijf Jongschaap u graag biedt tijdens uw bezoek aan ‘t Lokaal, zoals we ons kerkje hebben genoemd. Voor een tussenstop tijdens uw verblijf in Nationaal Park Weerribben-Wieden of na het varen in één van onze boten kunt u onder het genot van een lunch, ijsje heerlijk op ons terras genieten. Klik hier voor meer informatie.

Bootje huren Wieden/Giethoorn

Een bootje huren in Giethoorn? Ons dorp, staat wereldwijd bekend om zijn grachten en bruggetjes. Om deze waterwegen te ontdekken, heb je een bootje nodig. Hier vindt u alles over de bootjes die te huur zijn, in Giethoorn. Voor al deze boten is geen vaarbewijs nodig. Laat het varen in Giethoorn nu maar beginnen. Een bootje huren met schipper is optioneel. Klik hier voor meer informatie.